Sunday, April 7, 2013

Musim Keenam: Minggu 14

CARTA IKIM.FM Musim Keenam - 07/04/2013 (Minggu 14) 

1. Kasih Padamu – Hafiz Hamidun (-) (11)
2. Seiring Sehaluan – UNIC (-) (14)
3. AdaMu – Najwa Latif (+4) (14)
4. Cahaya Seluruh Alam – AlMawlid (-1) (14)
5. Warkah Cinta Berbau Syurga – IM Nazrul feat. UNIC (lagu baru) (1)*
6. Aku Yang Berdosa – Shahir (-2) (6)
7. Ikramul Karim – UNIC, IM Hassan, IM Jabbar, IM Hafiz & IM Naufal (lagu baru) (1)*
8. Maha Suci Allah – UNIC feat. Amer AlMawlid (-2) (2)
9. Kerna-Nya Aku Menolakmu – Firdaus (-1) (7)
10. Rindu Ini – Du’a feat. Ustaz Amal, AlKautsar, Azfar & Anas Tahir (lagu baru) (1)*

Pencalonan Baru 
Gemerlapan – Access
Tandus – Destiny
Qudus Kasih-Mu – Firast*
Kasih – Mestica feat. Dakmie*
Satu – Imam Muda 3*

Lagu Terkeluar 
5. Tolong Ampunkan – Suhaimi Saad feat. Amir Kaslam (13 minggu)
9. Mengenal Cinta – Muhibbain (1 minggu)
10. Ucaplah Alhamdulillah – Amirul Haswendy (9 minggu)

Tetamu Minggu Ini: Nordin Jaafar (Alarm-Me & Raihan)

1 comment:

hasymizan said...

agu yg dipasang sebelum lagu shahir tadi, saya rasa bunyi nya mcm lagu the flood by take that.ada lagi lagu yg saya lupa tajuk, kerap keudara di ikim dlm setahun dah kot, music starting mcm lagu drowning back street boy dulu2, tgh2 ada kombinasi lagu yg saya pun dah lupa. saya rasa macam dah jd kes " apabila bukan ahli yg cuba buat lagu". mungkin perlu diperbaiki demi berdakwah sambil berhibur serta mengatasi kehebatan lagu2 laro ( yg bukan berunsur dakwah).

p/s: apa tajuk lagu yg music dia mmg berhantu, layan...part of lirik mcm ni, you forget to say thank you Allah..