Sunday, July 4, 2010

Carta Ikim.fm Sehingga Kini

Salam Sejahtera..

Oleh sebab-sebab tertentu, pada minggu ini carta ikim.fm tidak ke udara. Pihak Ikim telah menggantikan dengan imbasan carta dengan menyiarkan lagu-lagu dalam carta dan senarai pencalonan baru.

oleh itu, saya juga ingin mengambil kesempatan untuk turut mengimbas kembali perjalanan carta untuk musim ini (telah masuk minggu ke-71 minggu lepas) yang telah ke udara sejak lebih setahun lalu. Berikut adalah senarai lagu yang telah dicalonkan sejak permulaan carta untuk musim ini, yang telah dikongsikan oleh seorang pembaca. Terima kasih kepada beliau.=)


Kod Lagu

01 Aisya Humaira – UNIC
02 Pemergianmu – Inteam
03 Dilema – Hijjaz
04 Ilmu Amal Bakti – Syifa’
05 Kembara Ilmu – Suhaimi
06 Azimat Ibunda – Far East
07 Ku Takkan Berpaling – Akhil Hayy
08 Lafaz Yang Tersimpan – UNIC
09 Ku Mohon – Firdaus
10 Rindu Kekasih – As-Saufee
11 Redha – Ae-One
12 Sahabat – Suflife
13 Kesaktian Cinta – Hafiz Hamidun
14 Putera Puteri – Inteam
15 Kekasih Yang Dirindu – Nazrey Johani
16 Ansar Muhajirin – Muadz
17 Berpaut Pada Sabdamu – Rabbani
18 Dipintu Mihrabmu – Nakhriz
19 Bersama – Devotees
20 Badar 313 – Mestica
21 Sentuhan Rindumu – Amir Pearl
22 Taubat Seorang Hamba – Irsyadee Feat. Hafiz Hamidun
23 Bidadari – Munif Ahmad
24 Kekayaan Hati – Far East
25 Amani – Amar
26 Bunga Kasih Bertangkai Duri – Wildan
27 Satu Cinta – Hasnol Jamal Sulaiman
28 Hidayah – Hijjaz
29 Generasi Hadhari – Syifa’
30 Saksi – Rabbani
31 Kasih Tak Bersyarat – Azahari NowSeeHeart
32 Sejernih Air – D’menC
33 Resah – Instinct
34 Hanya Pasrah Menanti – Castury
35 Suara Hidayah – Akhil Hayy (feat. Nazrey Johani)
36 Bicara Hatiku – NICE
37 Kekasihku – As-Saufee
38 Derita Dunia - Hafiz Hamidun
39 Atas Nama Cinta – UNIC
40 Hawa – Muadz
41 Bacalah – Nakhriz
42 Bilal Bin Rabah – All One
43 Setia Seorang Isteri – Wildan
44 Detik Kematian – Inteam
45 Segalanya Milik Mu – Mestica
46 Munajat – Irsyadee (feat. Nordin Jaafar)
47 Eksplorasi – Far East (feat. Inteam)
48 Zikir Fikir – Adikku Sayang
49 Jauhnya Syurga – Haikal
50 Seri Hati – Syifa’
51 Nawaitu – Akhil Hayy
52 Keluarga Penyayang – Inteam
53 Kasih Kerana Tuhan – Hasnol Jamal Sulaiman
54 Dekat Dihatiku – Nazrey Johani
55 Az-Zahra – Suhaimi
56 Cahayaku – D’MenC
57 Melihat Bintang – Hafiz Hamidun
58 Remaja Kita – Amar
59 Metafora – NICE
60 Umat Muhammad – Irsyadee
61 Rintihanku – As-Saufee
62 Wajah Dihati – Wildan
63 Keunggulan Ilmu – El Hikmah
64 Dermawan – Instinct
65 Rasul Junjungan – Adikku Sayang
66 Nasuha – Mestica
67 Sulaman Cinta – D’MenC
68 Indahnya Berzakat – Firdaus NSH
69 Hasrat – Haikal
70 Selamat Tinggal Dunia – Suhaimi
71 Harga Sekuntum Cinta – Far East
72 Tautan Agung – Muadz
73 Yang Benar Tetap Benar – Algebra
74 Rukun Ketiga – Raihan
75 Rintihan Taubat – Adi Sixth Sense
76 Jalan Pulang – Syifa’ (feat. Saujana)
77 Arah – All One
78 Bingkisan Syahdu – Haidary
79 Perjalanan Mengenal Ayah – Usrotika
80 Hikayat Cinta – Amar
81 Syukur – Suhaimi
82 Dianku Abadi – Are Buddy
83 Hati Kata Rindu – Destiny
84 Allah Habibi – Mawi
85 Keagungan – Fadilah Sarip
86 Allahu Rabbi – Inteam
87 Dendang Nasihat – Syafira
88 Zat Ilahi – Ezam & Yantzen
89 Penyesalan – Radzi
90 Sesekali Diuji – NICE
91 Langkah Tercipta – UNIC
92 Aku Rela – Algebra
93 Nikmat Kurnia – Syifa’
94 Itmi'nan – Instinct
95 Rasul Junjungan – Adikku Sayang
96 Istana Kasih – Destiny
97 Mencari Yang Hilang – Farah Leia Az-Zahra
98 Quratul Ain – Haikal
99 Mencari Cinta – Faisal AF6
100 Ku Milik Mu – Azhan Atan
101 Bisikan – Aisunam
102 Kenangan Dahulu – All One
103 Tidur Bangun Dengan Nama Mu – Demascus
104 Lukisan Rindu – Are Buddy
105 Sujud – Mawi feat. KRU
106 Hanya Takdir – Inteam
107 Hanyut – UNIC
108 Suara – Ezam
109 Kejalan Lurus – Iwan
110 Serulah Namanya – Mawi
111 Kau Wanita – Sofieya
112 Daerah Ini - Algebra
113 Hidup Dan Mati - Destiny & Fitri
114 Itulah Impianku – Iwan Reaz & Wan Syah
115 Damainya Islam – All For Ummah
116 Hati – Rahmat
117 Sehebat Berita – Marjan
118 Al-Amin – Al-Amin
119 For Allah – Hafiz Hamidun
120 Patah Hati – Saujana
121 Mahabbah – Rabbani
122 Jauh – Mirwana
123 Sinar Pasti Ada – Azhan Atan
124 Dia Muhammad – Inteam
125 Keinsafan – Ezam, Razak Ahmad & Yantzen

kod-kod di atas adalah untuk undian secara SMS, yang mana kaedah ini telah dihentikan oleh Ikim.fm. Kaedah mengundi yang terbaru diperkenalkan oleh Ikim.fm iaitu melalui emel. Kod nombor untuk lagu-lagu berikut hanya untuk menunjukkan bilangan lagu yang telah/sedang dicalonkan sahaja.

126 Linangan Air Mata – Sofieya
127 Syair Qalbi – Hafiz Hamidun
128 Tahajjud Cinta – Dato’ Siti Nurhaliza
129 Suatu Perjalanan – Marjan
130 Pedoman – Nora
131 Jalan Pulangku – UNIC
132 Jejak Rasul Tercinta – Wadi L Jadid
133 Srikandi – Itqan
134 Taqwa – Dengar Band
135 Kalimah Mulia – Radzi
136 Marilah Berhajat – Shanon Shah
137 Nota Cinta – Saujana
138 Tika Masanya – Mirwana (feat. Hujan)
139 Di Mana Akhir Ceritaku – Marvells
140 Awaludin – Renggo Arrow
141 Kejora Sinar Zaman – Rabbani
142 Rahsia – Wadi L Jadid
143 Sandaran Harapan – Castury (feat. Azwan Far East)
144 Sakura – In Heart


Sehingga entri kali ini ditulis, sebanyak 144 lagu telah dicalonkan di carta nasyid ikim.fm untuk musim ini. Lagu-lagu ini telah mengalami berbagai-bagai nasib yang berbeza, ada yang tidak melepasi peringkat pencalonan dan ada yang dapat bertahan lama dalam carta. Semuanya bergantung kepada undian anda.

Sebelum entri ini berakhir, marilah kita mengimbas kembali keputusan carta Ikim.fm minggu lalu. InsyaAllah Carta Ikim.fm akan kembali bersiaran untuk minggu-minggu seterusnya.


CARTA NASYID IKIM.FM 27/06/10 (Minggu 71)

1. Mahabbah – Rabbani (-) (15)
2. Kejora Sinar Zaman – Rabbani (lagu baru) (1)
3. Dia Muhammad – Inteam (-) (14)
4. Hanya Takdir – Inteam (-) (23)
5. Tika Masanya – Mirwana (feat Hujan) (+1) (3)
6. Patah Hati – Saujana (-4) (16)
7. Syair Qalbi – Hafiz Hamidun (-) (7)
8. Jauh – Mirwana (-3) (15)
9. Nota Cinta – Saujana (+1) (2)
10. Pedoman – Nora (-2) (7)

Pencalonan Baru
Di Mana Akhir Ceritaku – Marvells
Awaludin – Renggo Arrow
Rahsia – Wadi L Jadid
Sandaran Harapan – Castury feat. Azwan Far East
Sakura - In Heart

Lagu Terkeluar
9. Jejak Rasul Tercinta – Wadi L Jadid (3 minggu)
Kalimah Mulia – Radzi (pencalonan baru)
Marilah Berhajat – Shanon Shah (pencalonan baru)


Akhir kata, jangan lupa untuk terus menghantar undian anda seperti biasa!
wassalam.

3 comments:

jimie1402 said...

Salam. Kalau boleh, review blk kedudukan carta dari minggu 1-23.
Dalam website ni start minggu 24 kan?
Tq n wassalam.
=)

Din_Iz said...

jimie1402: Salam.saya akan cuba usahakan.insyaAllah

Din_diet said...

jimie 1402: salam.saya rasa x dapat nak buat imbasan carta untuk minggu 1-23. Sebab page yang ada info pasal carta tu saya tak dapat nak mengesannya.maaf ye.

kalau saya ada terjumpa nanti saya akan cuba update.